Mamici

Beneficiile probioticelor

Am descoperit probioticele, vă spuneam in articolul Cum m-am îndrăgostit de probiotice , întâmplător, încercând să scap de o candidoză.

Natura m-a înzestrat cu o imunitate 0. Dacă era să răcesc, răceam și-o țineam tot într-o răceală de toamna până primăvara.

Unde mai pui că sufăr și de-o drăguță de rino-sinuzită cronică, de fapt, acum cred c-a ajuns să fie acută.

Nu știam ce să mai fac să crească imunitatea mea. Așa am descoperit beneficiile probioticelor pe pielea mea.

Probioticele sunt microorganisme prezente în sistemul nostru digestiv, care ajută la buna funcționare a acestuia și la creșterea rezistenței împotriva virușilor și a unor bacterii care pot îmbolnăvi organismul.

Ele se mai numesc și bacterii bune și au ca beneficii următoarele:

1. Rol antimicrobian și antiinfecțios, prin creșterea imunității. Nu sunt în măsura să vă dau prea multe detalii medicale despre procesul în sine, deși am studiat. Ce pot să vă spun însă este că de când le consum am răcit mult mai rar și răcelile au fost de scurtă durată.

2. Reglează tranzitul intestinal, fiind utile atât în lupta împotriva constipației, dar și a diareei. Îi dau bebelușei mele pentru constipație și văd efectele pozitive.

3. Ajută la depășirea episoadelor de toxiinfecție alimentară și de enterocolita. Mi-au fost de folos după ce am mâncat la mare într-un restaurant dubios unde cred că nimeni nu prea folosea săpunul. Am apucat să comand, pentru că m-a luat repede-n primire chelnerița. După ciorbița mâncată cu chiu cu vai de foame, m-a durut burta o noapte-ntreagă și am vomitat. Am luat probiotice și până dimineața mi-am revenit.

4.  Ajută la prevenirea și ameliorarea infecțiilor urinare.  Deși sună incredibil, chiar e mană cerească pentru tot ce înseamnă aparatul uro-genital. Eu aveam o problemă cu acea candidoză recurentă și nu știam ce să fac să previn reapariția ei, dar de 2 ani nu mai am nicio treabă.

5. Ajută la prelungirea stării de sațietate și accelerează arderile. Nu am asociat până acum faptul că am mai slăbit vrei 10 kg cu un consum de probiotice.  Cum digestia estse mult mai bună, bănuiesc că și arderile sunt accelerate.

6. Mențin sănătatea genitală și vindecă episoadele de Candidoză. Au rol preventiv. Vă povesteam mai multe despre asta în articolul „Cum m-am îndrăgostit de probiotice”.

7. Îmbunătățesc aspectul pielii, vindecă urticaria. Verificat și asta!  Se pare că-s alergică la ceva și ăsta iarnă mi-a apărut o urticarie pe piele. Era insuportabilă, mă gâdilat cumplit!  M-a ținut vreo trei luni, dispărea aici și apărea dincolo. Am luat de toate: Zirtec, Aerius, Boreala, Locoid. Mi-a trecut cu probiotice.

8. Previn și tratează alergiile, inclusiv tusea alergică. Vă spuneam cum tusea pe care am avut-o acum două ierni și care nu trecea cu nimic a dispărut ca prin farmec.

9. Reduc efectele adverse ale antibioticelor. V-am mai povestit cum m-am ales cu o candidoză în urma unui tratament cu claritromicină. Dacă as fi ascultat de recomandarea farmacistei de a lua împreună cu probiotice nu s-ar fi întâmplat asta. Mi-a trecut tot cu probiotice.

10. Reduc inflamația colonului și balonarea pentru că îmbunătățește digestia.

ADOR PROBIOTICELE PENTRU TOT CE AM AMINTIT MAI SUS!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *