Recomandări

Idei de cadouri pentru bebeluși și copii mici

Astăzi m-am deplasat pe jos cu echipa după mine până în oraș în căutarea cadoului perfect pentru nepoței. Căutam niște jucării educative. E greu cu 2 copii la cumpărături, dar n-am încotro. În magazine se porneste coșmarul! Băiatul îmi zicea întruna să mergem acasă, mă mai uit mult?! Apoi începuse să ceară lucruri. Bebița se plictisea și începuse să se agite. Într-un final am cumpărat pentru nepoțeii mei (1 și 4) câte o jucărie din lemn, știind că sigur le-ar aduce bucurie.

Aveam nevoie de ieșirea aceasta, dar cred că e ultima dată când merg cu trupa la cumpărături. De obicei comand, mai ales de când am bebelușa.

Deci, dacă și tu ești în căutarea cadoului perfect/ jucării educative  pentru bebeluși și copii, ți-am pregătit niște sugestii de jucării .

Cărucior pentru păpuși

Am văzut la cineva de curând un cărucior minunat de la Smoby. Cred că e  tot ce mi-as fi dorit eu in copilărie. M-aș fi jucat și eu acum, mare, cu el, așa de frumos era! Căruciorul respectiv trecuse prin mâinile 3 copii mici și era încă întreg, sunt chiar impresionată. Multe modele găsești aici.

 

Melc muzical de la Fisher Price 

E cea mai tare jucărie! O avem de la fratele mai mare de aproape 9 ani. Mă mir că am mai păstrat-o.  E făcut dintr-un material rezistent, drept dovadă, e în stare perfectă după atâta timp. Are un buton dedesubt care îl face să cânte. Eu nu prea apreciez muzica de la jucării, calcam uneori noaptea pe  el și începea să cânte, așa că l-am spălat, ca să tacă. Are niște cuburi rezistente pe care bebe trebuie să le introducă prin gaura potrivită. Poate să facă și diferite turnulețe prinse de bază. O găsești aici.

 

Cuburi Motrice

Dacă vrei o jucărie deșteaptă, aceasta e perfectă. E confecționat din lemn și vopsit în culori nontoxice. Fiecare latură a cubului propune un joc logic pentru cel mic din care descoperă relația cauză-efect, descoperă lumea.

Al nostru ( pentru că sunt foarte multe variante) are o față un introduce forme prin spații, una unde învață să numere, una unde observă alternarea nopții cu ziua, una unde poate deplasa niște forme pe un traseu, grupându-le după culoarea și formă, una unde poate să rotească niște forme cu trei fețe colorate diferit, pentru a face simetrii.

Există cuburi care ajută copiii să învețe ceasul sau calculul. Sunt foarte ingenioase și ajută la exersarea mușchilor mici ai mâinii. Diferite modele și prețuri găsești aici  , aici.

Jucării din lemn

Mă declar oficial fan jucării din lemn! Cu cât mai rudimentare și mai simpliste, cu atât mai bine. De ce mai bine? Pentru că lasă loc imaginației…Avem foarte multe jucării din lemn, printre care cuburi pentru turnuletul instabil , pe care le folosește si băiatul meu ( aproape  9 ani) în toate modurile posibile: face case, turnuri, garduri și pentru jocul  Turnul instabil. Foarte multe modele de jucării din lemn găsești aici , aici și aici.

Măsuță de activități

E o idee bună pentru a-l ține ocupat o perioadă , să poți să îți termini treburile. Noi o avem primită la mâna a doua de la o prietenă. E de la Smoby și făcută dintr-un material de foarte bună calitate, recomand. Multe modele găsești aici, aici și aici

 

Lego

Jucăriile lego sunt cea mai profitabilă investiție pentru un părinte! Sună ciudat, știu, te gândești la cât de scumpe sunt! Da, sunt, dar merită toți banii și dacă îi iei două, trei jocuri, le poate folosi in infinite moduri! Noi avem în jur de 7 seturi, care acum s-au amestecat voit. După ce a construit o dată după instrucțiuni obiectul, apoi creează din imaginație orice îi trece prin cap. Găsești foarte multe e aici.  Și aici .Pentru pitici, există varianta lego duplo, pe care o poți cumpăra de aici.

 

Seturi de gătit sau micul meșter

Fie că sunt băieței sau fetițe, poți găsi jucăria pentru copiii tăi. Fii-mea se joacă toată ziua cu frate-su de-a gătitu’. A învățat deja să mănânce mâncare imaginară. Noi avem un set de la Ecoifier, marcă pe care o recomand pentru raportul corect calitate-preț. Or mai fi și altele mai bune, dar din setul ăsta pe care-l avem de vreo 4 ani nu s-a stricat nimic până acum. Găsești aici. Seturi de gătit și bucătării aici.

Pentru micii meșteri recomand mini sculele Bosh, sunt super!!! Sunt ca cele reale, numai că de jucărie. Sunt foarte rezistente. Noi avem bormașină și merge cu adevărat.

Găsești aici. Și aici.

 

 Papușă Bebe

Mie , personal, nu îmi plac păpușile slăbănoage de genul Barbie , nici nu le recomand. Îmi plac păpușile bebe și ți-am mai sugerat într-un  alt articol să păstrezi câteva lucrușoare de nou-născut pentru păpușile fetei tale. O să se bucure foarte mult. E bine să îi cumperi o păpușă mare , cam 40 cm, dintr-un material nu foarte rigid.

Găsești  aici

și aici.

Ce jucării v-au impresionat?

Dacă v-a plăcut , puteți să dați share articolului meu, îmi puteți lăsa comentarii sau să îmi apreciați pagina de Facebook dând click aici.

2 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *