Fashion and lifestyle Mamici

Mai multe kilograme decât scrie la carte

De când mă știu am fost plinuță, mai precis, de la vreo 9 ani. Cum copiii sunt uneori răutăcioși, m-au făcut să mă simt mereu complexată, inferioară. Așa m-am simțit și în adolescență. M-am uitat de curând pe poze și mi-am dat seama că nu eram deloc grasă, doar ușor plinuță. Era totul în capul meu, alimentat de răutățile celorlalți. Pâna la urmă, cine zice că trebuie să fim toți la fel?

Unii sunt foarte înalți și nu se pot face mai scunzi, alții scunzi și nu mai pot crește, alții prea slabi și oricât ar mânca, nu se pot îngrășa. Sunt persoane care cred că toți oamenii grași sunt grași pentru că mănâncă enorm.

Și dacă îti spun că mănânc cat o faci și tu? Dacă îți zic că eu gătesc doar sănătos? Că folosesc doar ulei de măsline și un litru îmi ajunge 3 luni? Că fast-food mănânc o dată la 4 luni?

Raportat la cum arătam înainte să nasc, am luat foarte multe kilograme. Asta nu înseamnă că sunt defectă. Nu înseamă că nu încerc mereu să slăbesc sau măcar să mă mențin.

Am incercat tot ce se poate. Am făcut sport și am încercat aorapro toate dietele. Am slăbit mereu și apoi mă îngrasam la loc. Dieta nu e un mod de viață, mai ales cand e construita să fie un chin. Nici sportul, dacă nu îl practici mereu nu e o soluție.

Unii pot spune că nu am, nu avem ( pentru că nu sunt singura) ambiție, voință. Da, nu am pana la capăt. Îmi place să mănânc normal, nu sa știu că sunt constant îngrădită de diete. Cu cât mă gândesc mai mult că trebuie să mănânc putin, cu atât aș mânca mai mult.

Dacă ești slabă și fumezi, imaginează-ți că trebuie să reduci țigările. Poate că tu ești mai puternica decât mine și ai mai multă voință. Eu vreau să am, dar sunt doar slabă de ambiție. Vezi, într-un fel sunt și eu slabă!😂

Și pana la urmă, cine zice că trebuie să ai 90 60 90? Suntem frumoase și așa! Și gusturile bărbaților diferă. Al meu așa m-a cunoscut și asa mă prefera. Nici sa audă că țin iar dietă.

Nu fac elogiul grasimii. Mi-ar plăcea să fiu mai slabă, dar asta sunt. Ca să pot vreodată slabi, trebuie să accept asta. Acum sunt in căutarea voinței pentru a mai da jos cateva kilograme.

După foarte multe diete esuate, mi-am construit propria dietă, ca un mod de viață. Apelez la ea periodic, când văd că am luat proporții. Reusesc apoi sa mă mențin o perioadă mare de timp, până uit iar și pacatuiesc. O să îți povestesc mai multe într-un alt articol.

Dacă nu ai probleme cu greutatea și citești ceea ce scriu, nu mă judeca. Sunt om, un om frumos, indiferent de câte kilograme am. Ca sa fii frumos trebuie ” sa fii om”.  Nu biped, ci om cu ceilalți.

Dacă ești în situația mea, nu uita să te respecți, să te iubești așa cum ești! Ești frumoasă, femeie!

In speranța că ai recepționat mesajul meu, te invit să share-uiesti. Îmi poți lăsa comentarii, daca vrei.

3 Comment

  1. Inainte sa raman insarcinata aveam o greutate constantă. Mancam orice si oricat si nu ma ingrasam. Am luat 30 kg in sarcina. Acum incerc sa nu mai mananc la fel de mult ca inainte. Pur si simplu nu pot. Am dat doar 1 kg. Radeam de oamenii grasi inainte sa fiu si eu. Ziceam ca n-au vointa, nu se pot controla. e foarte greu sa fii judecat. nu mai judec pe nimeni si nimic.

    1. Buna! E mult mai greu să slăbești după o naștere, dar nu imposibil. Eu mă îngrășasem 10 kg după naștere, am reușit să dau aproape 11 , dar am mai pus vreo 3 de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *