Recomandări Uncategorized

Jocuri de strategie și de societate

Nu de puține ori, părinții capitulează în lupta cu mijloacele electronice, lăsând copilul pradă tabletei și telefonului. Astfel, ajunge să-și petreacă ziua întreagă cu nasul în jocuri virtuale. Toată lumea e aparent fericită: copilul „stă cuminte” și părinții își fac treburile prin casă. Doar că o astfel de atitudine vine cu o serie de urmări pe termen lung despre care puteți citi mai multe în articolul Dependența de telefon și tabletă

Mai există opțiuni! Adu-ți aminte de jocurile copilăriei tale! Mai ții minte remi? Sau țintar? Încă există jocurile acestea și sunt de actualitate. Da, ai dreptate când gândești că pentru majoritatea jocurilor e nevoie să fie doi jucători. Dacă nu are frați sau prieteni cu care poate juca, o poate face cu tine.

La noi e lege, seara e timpul pentru jocuri în familie. Cu taică-su joacă scrabble și așa a apărut campionatul de scrabble. Pe lângă distracție, sunt o grămadă de alte beneficii pentru dezvoltarea copilului.

Ți-am pregătit o listă de recomandări cu jocuri inteligente și jocuri de familie, pentru a-i ocupa cu folos timpul copilului:

  • Scrabble un joc ce îl pune pe cel mic în situația de a gândi. El trebuie să formeze cuvinte din 7 litere extrase din săculeț. Cuvintele trebuie așezate pe tabla și fiecare jucător formează noi cuvinte alipind de cele deja existente pe tablă. Fiecare literă folosită, în funcție de locul unde a fost așezată, valorează un anume punctaj. Câștigă cine obține la sfârșit cel mai mare scor. E antrenament pentru minte și suflet și distractiv, în același timp. Pentru băiatul meu este distracția cu tati, timpul lor 1 la 1. Îl recomand din toată inima. Ai grijă să fie varianta în limba română atunci când îl cumperi. Îl poți găsi aici.
  • Șahul e hrană pentru minte. Dacă te gândești că nu e pentru tine, te înșeli. Nu foarte greu să înveți cum se joacă. Găsești pe internet o grămadă de tutoriale de unde poți învăța. Nu e nevoie să fii maestru. Puteți juca la nivel de începători.  Îl poți înscrie și la Palatul Copiilor, dacă îi place. Chiar dacă nu te așteptai, e chiar amuzant. Eu joc cu fii-miu și uneori joaca se transformă în adevărate campionate. Piesele prin viață, regina atacă, adversarul e blocat, e fantastic. Nu strică nici celor mari să își pună mintea la contribuție. Cu ocazia asta faceți și sport, sportul minții. Creierul e un mare consumator de calorii.😂 Poți găsi diferite variante aici.
  • Seturile lego și playmobil sunt o investiție pentru viitor. Deși au un preț mai ridicat, rentează, pentru că descoperă mereu noi moduri de la le folosi.Inițial construiește obiectul urmând pașii din cărticica de instrucțiuni, apoi își folosește imaginația în mii de moduri posibile.Băiatul meu petrece ore întregi construind din imaginație jucării mereu noi. Pot spune că un an de zile 2 seturi lego au fost singurele jucării pe care i le-am cumpărat. Deci, da, rentează să investești în lego.
  •  Monopoly e un joc de societate pe care-l puteți juca toată familia. Deși norocul ajută, simțul practic de antreprenor este dezvoltat foarte mult. Copilul calculează, învață despre valoarea banilor, anticipează dacă o investiție este profitabilă. E amuzant și mobilizează întreaga familie. Îl poți găsi aici.
  •  Joc Jenga un joc pe care-l poate juca și singur. Se construiește din cuburi de lemn un turn. Pe fiecare rând sunt așezate câte trei cuburi. Sarcina este să extragă câte un cub din etajele inferioare, fără a dărâma turnul. E mai amuzant în mai mulți jucători. Fă-i o plăcere, joacă-te cu el! Îl poți găsi aici.
  • Remi e jocul copilăriei mele. Organizam adevărate campionate la bloc. Mi-am dorit mult că și copilul meu să cunoască modul în care ne distram noi „pe vremuri”. Era puțin sceptic la început, acum mă roagă să joc.  Îl poți găsi aici.
  •  Țintar e primul joc pe care l-am jucat vreodată. Eram la bunici și tataia mi-a desenat pe o foaie un chenar pentru țintar. Ne-am jucat cu boabe de fasole albe și negre. Acum am găsit o tabla pentru țintar într-un joculeț pe care la primit băiatul anul trecut de la Moș Crăciun. Fiind un joc de strategie,  îmi pune mintea la contribuție și la fel și pe a copilului. E și foarte amuzant și antrenant și  presupune o  investiție minimă. Îl poți găsi aici.
  • Cărți de când nu ai mai jucat? Cu o investiție de 5 lei și 30 de minute dedicate jocului, poți să-i faci ziua mult mai frumoasa copilului tău. Nu-i trebuie mai mult.

De fapt, copilul nu are nevoie de nicio investiția financiara, el are nevoie de o fărâmă din timpul tău. Joacă-te puțin cu el! Distracție plăcută!

 

În ideea că ți-am fost de folos, poți să dai share articolului meu sau să îmi apreciezi pagina de Facebook dând click aici.

Îmi poți lăsa și comentarii mai jos. Mulțumesc!

2 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *